Anerkjennende kommunikasjon

Tematikken på dette kurset er hvordan lage et felles klima for Anerkjennende kommunikasjon i hverdagen. Alle får oppleve tematikken gjennom øvelser, satt egne ord på egne erfaringer og sammen bevisstgjøres vi og tar vår kunnskap og prosess til et nytt nivå.

Er dette noe for dere også? Kontakt meg nå Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 90 63 82 56 

Sats på Anerkjennende kommunikasjon, når det passer dere

Jeg ønsker å hjelpe dere som satser på å styrke kompetanse i anerkjennende kommunikasjon i hele personalgruppa.

Jeg har i flere år holdt kursdager i Anerkjennende kommunikasjon for barnehagene i hele Norge.

Nå har flere av barnehagene spurt meg om vi kan lage et opplegg som kan brukes i deres eget tempo. På planleggingsdager, jevnlige personalmøter, ukentlige avdelings- og teammøter, og viktigst av alt, i alle hverdagens situasjoner med barn, foreldre og kolleger.

 Ja, det er klart jeg kan sørge for at dere får det!

Jeg jobber for tiden med en løsning hvor jeg kan tilby dere nettbasert oppfølging med små foredrag, øvelser dere kan gjøre sammen, refleksjons- og samtaleoppgaver og et opplegg for kontinuerlig forbedring og styrking av deres kompetanse.

Opplegget kan gjøres via nettet eller i en kombinasjon av at jeg besøker dere og at dere tar det via nettet. I tillegg vil det være jevnlig personlig kontakt mellom oss.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du vil være en av de første barnehagene til å bli med i et svært givende samarbeid over tid.

 

Nærvær i kommunikasjonen
For å kommunisere tydelig må vi være bevisst til stede i det som skjer i oss og rundt oss. Da kan vi anerkjenne det som kommer opp av tanker, reaksjoner, følelser, assosiasjoner og behov i oss selv og dem vi kommuniserer med. Slik kan vår kommunikasjon få en transformerende virkning som skaper en større samstemthet og retning i oss selv og de rundt oss. Dette skaper forståelse og felleskap rundt våre behov og ønsker.
Derfor er jeg glad for å kunne tilby dere dette kurset hvor dere lærer hvordan vi kan nå helt frem til hverandre med empatisk anerkjennende kommunikasjon.

Hva går dagen ut på?

Vi tar for oss og svarer blant annet på disse spørsmålene:
Hva er fakta i situasjonen vi er oppe i? Hva er våre tanker rundt det?  Hvordan kan vi romme at vi opplever dette forskjellig?
Hvordan kan vi anerkjenne følelsene som driver dette fram i oss? Hvordan kan vi se hverandre og oppleve oss selv sett? Hva er mine behov? Hva er dine behov? Hvordan kan vi finne en vinn-vinn løsning for alle involverte?

På dette kurset skaper vi en forståelse for hvordan vi kommuniserer og hvilke tanker, følelser og behov som ligger gjemt i kommunikasjonen. Alle lengter vi etter å bli sett og tatt på alvor. Ved å bli klar over hvilke dynamikker som naturlig trer frem i oss i kommunikasjonen og anerkjenne dette skaper vi en sterk trygghet, tillitt og tilhørighet i gruppa.
Dette har vist seg svært effektiv og alle kurs vi holder ender i prosesser hvor hver enkelt og gruppa opplever en rivende utvikling og en større samstemthet og forståelse.

Kurset holdes som dagskurs eller halvdagskurs på en planleggingsdag eller i to-tre timer på et personalmøte på kveldstid.

Er dette noe for dere også? Ta kontakt med førskolelærer og lederutvikler Peter Svenning nå på telefon 90 63 82 56 eller på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Hvordan  løse kommunikasjon som ikke fungerer lenger?
Når kommunikasjonen går i stå og ikke fungerer, er det ofte fordi vi blir fanget i gamle mønstre. Med modellen for Anerkjennende kommunikasjon kan vi løse opp  de gamle mønstrene ved å kjenne dem igjen, anerkjenne hvordan vi føler det i situasjonen og anerkjenne at vi har hatt med oss dette mønsteret lenge. Anerkjennelse er så kraftfullt at ved å være med det som oppstår, i empatisk nærvær vil det kunne slippe taket og vi vil kunne kommunisere med forståelse for hverandres følelser og behov.

Hva baserer vi kurset på?
Vi bruker en vel utprøvd modell som baserer seg på kraften i anerkjennelse, Giraffspråket (Ikke Volds Kommunikasjon) og kraften av å være med det som skjer i øyeblikket (Nærvær/Mindfulness).


Kurset holdes som dagskurs eller halvdagskurs på en planleggingsdag eller i to-tre timer på et personalmøte på kveldstid.

Jeg gleder meg til å ta en prat med deg om dette. Ta kontakt nå på telefon 90 63 82 56 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kjennes det riktig og du er inspirert så ses vi nok!